Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fenntarthatóság

Fenntarthatósági programunk indulása óta ennyi fát ültettünk:
és ennyi műanyagflakont gyűjtöttünk be a környezetből:
Csatlakozz hozzánk!
Legyél te is bolygómentő és jótevő! Vásárolj 2 darab bármilyen terméket és mi elültetünk 1 db fát, összeszedünk 8 db műanyagflakont az óceánpartokról partnerszervezeteinkkel, amivel mélyszegénységben élő családokat juttatsz fair jövedelemhez.
További információk fenntarthatósági programunkról
Imperity® Zöld Átalakulás
A fenntarthatóság útján a következő generációért
Imperity®
A világ első bolygómentő és humanitárius hajápolási márkája
Missziónk-küldetésünk
Prémium minőségű fodrászkozmetikumok fejlesztésével és gyártásával értéket teremtünk, hogy a fodrászoknak segítsünk megtalálni az árban és minőségben ideális, legkorszerűbb, könnyen használható professzionális anyagokat, ezáltal vendégeik megelégedettségét úgy, hogy célunk a Föld hosszú távú élhetőbbé tétele, faültetési és műanyaghulladék gyűjtési elköteleződéssel! Minden eladott termékünk árbevételéből 5%-ot fordítunk fenntarthatóságra, mely által családok ezrei jutnak faültetési és műanyag-hulladék gyűjtési jövedelemtermelő munkához a világ legszegényebb régióiban. További célunk, hogy széles termék választékunk kigazdálkodható árfekvésével a fodrászaink személyes anyagi boldogulásához bőséggel hozzájárulhassunk. Missziónk, hogy a könnyű, szakszerű anyaghasználat fortélyait a rendszeresen szervezett, megfizethető árban tartott színvonalas, szakmai fodrász képzéseinken minél több tanulni vágyó fodrásznak átadhassuk.
We love hair & Earth - I Imperity!
Nincs jövő fenntarthatóság nélkül!
Víziónk, hogy az Imperity® a világ legkedvezőbb árfekvésű, klímapozitív faültető, és műanyaghulladék-gyűjtő brandjeként vezető zászlóshajó legyen a VILÁGPIACON és irányt mutasson a fenntarthatóság területén is. Az Imperity csodálatos világa 2028. év végére 100 országban elérhető legyen a Föld minden kontinensén a termékeket forgalmazó disztribútorok professzionális munkájának köszönhetően a világban több százezer Imperity termékekkel „alkotó-dolgozó” fodrász ügyes keze által több millió vendég, boldogságtól és elégedettségtől sugárzó szépsége hirdesse:
We love hair & Earth - I Imperity!
Fenntarthatósági kötelezettségvállalások és célok
A körforgásos gazdaság - egy hulladék nélküli világ - mielőbbi felépítésében vagyunk elkötelezettek, érzékenyek vagyunk a társadalmi-gazdasági igazságtalanságokra. Minden világszerte eladott Imperity® termék után az Imperity® fákat ültet, összegyűjti a műanyaghulladékot az óceán partjairól, és ezt ÖRÖKRE vállaljuk! Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy 2024-re minősített B-vállalattá válunk, ami azt jelenti, hogy márkánk, az Imperity®, üzletét pozitív erőként, a társadalom javára fogja használni. Az Imperity® célirányos stratégiája a társadalom számára is előnyökkel jár, nem csak a részvényesek számára. A profiton túlmutatóan környezetvédelmi, társadalmi-gazdasági, humanitárius célokért is dolgozunk. Ez a mi elkötelezettségünk és fogadalmunk.
Imre Majerik, Alapító Cégtulajdonos
CÉLJAINK
1. Célunk, hogy sokkal több szén-dioxidot vonjunk ki a légkörből, mint amennyit kibocsátunk, ezáltal klímapozitívvá váljunk 2024. év végére, és ezt örökre fenntartjuk
2. Célunk, hogy sokkal több műanyagot gyűjtsünk össze az óceán partjairól, mint amennyit a csomagolásainkhoz használunk, ezáltal nemcsak műanyagsemlegesek, hanem műanyag-pozitívak is leszünk 2024. év végére, és ezt örökre fenntartjuk
3. Célunk, hogy minden termékünk csomagolásának minden alkatrésze újrahasznosított, újrahasznosítható vagy biológiailag lebomló anyagokból készüljön 2024. év végére elsődleges műanyag helyett - ahol ez a mindenkori csomagolástechnológia szerint csak lehetséges
4. Célunk, hogy edukációs és újrahasznosítási programmal 2024. év végére vásárlóink a műanyag palackjaink minimum 90%-át szelektív gyűjtő edényekbe helyezzék, ezáltal elkerülve a hulladéklerakókba való jutásukat
5. Célunk, hogy 500 000 fát elültessünk 2024. év végére, és 2030. év végére az ImperiTree® programunknak köszönhetően 12 500 000 fára tudjuk növelni az Imperity erdőnket
6. Célunk, hogy 4 000 000 db műanyag palackot gyűjtsünk össze az óceán partjairól 2024. év végéig, és 100 000 000 darabot 2030. év végéig az ImPlastic® programunknak köszönhetően
7. Célunk, hogy több mint 10 000 mélyszegénységben élő családot - méltányos bérezéssel - tudjunk bevonni az ültetési és a gyűjtési programjainkhoz, ezzel is hozzájárulunk a vidéki közösségek fejlődéséhez. Segítségünkkel szeretnénk lehetővé tenni a helyiek számára, hogy helyreállítsák környezetüket, saját maguk termeljék meg élelmiszereiket, fenntartható jövedelmet és jövőt teremtsenek maguknak, családjuknak valamint közösségeiknek egyaránt.
IMPERITY® B-CORP* - ÚJGENERÁCIÓS ÜZLETI VÁLLALKOZÁS MINT A POZITÍV TÁRSADALMI VÁLTOZÁSOK ESZKÖZE ÉS MOTORJA
KÖLCSÖNÖS FÜGGŐSÉGI NYILATKOZAT
Olyan globális gazdaságot vizionálunk és építünk, amelyben a vállalkozások az üzleti erőforrásaikat a profiton túlmutató pozitiv célokra használják mindenki jobb életéért. Ez a gazdaság új típusú vállalatokból – a „B-Corporation”-ökből” - áll, amelyek célirányosan, tudatosan minden érdekelt fél számára hasznot hoznak, - nem úgy, ahogy a régimódi, klasszikus vállalatok, akik csak a részvényeseik számára - : a tulajdonosi, részvényesi elvárások mellett saját alkalmazottai, helyi közösségek és a környezet érdekeit is képviselik és szem előtt tartják.
Az Imperity® szakít azzal az idejétmúlt elképzeléssel, hogy egy vállalkozás sikerességét csak a pénzügyi mutatók mentén lehet mérni. Olyan vállalkozássá kíván válni, aki a túllép a vállalati felelősségvállalás hagyományos értelmezésén, és a profitteremtés mellett a társadalmi értékteremtést is célul tűzi ki, amit működésünk minden aspektusában igyekszünk érvényre juttatni.
Hisszük
A változás mi vagyunk, a változtatás igénye bennünk van, készek vagyunk a vizionalizált, mindenki számára jobb világért a lépéseket megtenni.
Minden üzletet, üzletmenetet úgy kell intézni, hogy az emberiség és a környezetünk érdekeit is szem előtt tartjuk.
Vállalkozásunk termékein és nyereségünkön keresztül törekszünk arra, hogy ne okozzunk kárt környezetünknek és az emberiségnek, az mindenki hasznára legyen.
Annak tudatában tesszük mindezt, hogy tudjuk, mindannyian egymástól függünk, és így felelősek vagyunk egymásért és a jövő generációiért.
8 lépésben a fenntarthatóságért, a környezetünk és társadalmunk regenerációjáért
We love hair & Earth – I Imperity!
Imperity termékek & TE = MI a jobb és szebb jövőért!
Vegán fodrászkozmetikumok – növényi alapú termékek
Vegánnak lenni több mint vagány? A vegán kozmetikum nem tartalmaz állati eredetű összetevőket A vegán étrend az, amely nem tartalmaz állati termékeket. A vegán életmódú ember gyakran nemcsak vegán étrendet követ, hanem a vegán filozófiát élete egyéb területein is alkalmazza: például az öltözködésben nem használ állati szőrt, bőrt, tollat, gyapjút, szórakozás területén bojkottálja a cirkuszt, állatkertet, viadalokat stb.

A vegán életmód tehát egy nagyon tudatos döntés és gondolkodási forma, nem csupán az étkezési szokásainkra irányul, hanem etikai döntésként jelenik meg az életben – azok, akik igazán szigorúan követik ezt az életmódot, akkor is az állatok és a környezet védelmét tartják szem előtt, ha szépségápolásról van szó, akkor olyan kozmetikumokat választanak, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket vagy vitatott alapanyagokat. Az Imperity Professional Milano kft. a vegán termékeit „Veganlife” emblémával ábrázolja, mely megjelenik a termékek csomagolásán, a webshopban és a marketingkommunikációs anyagokban is. Folyamatosan újítjuk meg receptúráinkat, törekszünk az irányban fejleszteni, hogy a közeljövőben már kizárólag növényi összetevőkből készítsük hajkozmetikumainkat.

Tény, hogy az állati eredetű összetevők néhány termékünkben még megtalálhatók – mint pl.: bio méz, vagy fehér gyöngy kivonat, stb., azonban ezen összetevők kinyerése érdekében sem kellett egyetlen kisállatnak sem elpusztulnia.
Cruelty free – Szépüljünk állatkínzás és állatkísérletek nélkül! (Beauty without cruelty)
Az állatjogi mozgalomban a kegyetlenség-mentesség (=cruelty free) olyan termékek vagy tevékenységek címkéje, amely azt tanúsítja, hogy sem a termék előállítása, sem a késztermék tesztelése során egyáltalán nem alkalmaznak állatkísérletet, ezáltal nem okoznak állatoknak fájdalmat, pláne nem ölik meg őket. Az Imperity Professional Milano kft. által gyártott egyetlen fodrászkozmetikai terméket sem tesztelték állatokon, még ha nem is rendelkezünk hivatalos minősítéssel. Nem engedhetjük meg maguknak a drága nemzetközi tanúsítványokat - mert minden költség beépül a termék árába – mi pedig szeretnénk cégünk termékeit minél szélesebb felhasználó réteg számára elérhető áron kínálni.

Valószínűleg most az a kérdés merül fel minden olvasó fejében, hogy akkor miért is vagyunk ennyire biztosak abban, hogy az általunk kínált termékek egytől-egyig állatkísérlet mentesek? A válasz: az Európai Unió 2004-ben betiltotta a kozmetikai termékek állatokon való tesztelését - a fogyasztók, az állatvédő szervezetek és számos vállalat évtizedes kampánya után. 2009-ben a kozmetikai összetevők tesztelését is megtiltotta, végül 2013-ban pedig betiltotta az állatokon tesztelt kozmetikumok értékesítését is. Az Európai Unió szemlélete vált követendő példává a világ országainak szabályozásában e tekintetben. Mivel az Európai Unió a termékek csomagolásán nem engedi feltüntetni a cruelty free emblémát, ezért cégünk a webshopban, a termékeknél és egyéb marketing anyagokban ad erről tájékoztatást a felhasználóknak.

Mivel az Imperity Professional Milano kft. magyar cég, a termékeit az Európai Unióban gyártja, az összes terméke tehát állatkísérletektől mentes: cruelty-free, ráadásul nem értékesítünk olyan országba sem, ahol kötelező lenne a kozmetikumok állatkísérlete. Vásárolj ezért Imperity termékeket, hogy biztos lehess a döntésedben! Az Imperity termékek szerepelnek a fodraszinfo.com cruelty free témában publikált cikkében: https://fodraszinfo.com/cruelty-free-vegan-termek-mi-a-kulonbseg/ Megtiszteltetés, hogy cégünk szerepel az alábbi cruelty-free minősített listában is, az "I"-betűnél keressétek: https://crueltyfree.hu/cruelty-free-lista/#I
Bio/organikus és natur összetevők az Imperity termékekben
Az Imperity Professional Milano kft.-nél kiemelten törekszünk arra, hogy a receptúráinkban felhasznált növényi hatóanyagok válogatott, magas minőségűek legyenek. A növényi hatóanyagok lehetnek natur (=természetes) és bio (=öko=organikus) minősítésűek. Ez azt jelenti, hogy az utóbbiakat permetszer- és vegyszermentes termesztéssel, legszigorúbb előírások szerint termesztik. Tehát a biokozmetikum egy szigorúbb minősítés, amellett, hogy natúr, még a növényi alapanyagok minőségére is ad egy még szigorúbb feltételt. Az Imperity Professional Milano kft. termékeiben a bio minősítésű összetevőket *-gal jelöljük a termékek hátcimkéjén, a webshopban és a marketingkommunikációs anyagokban. A *-gal jelölt termékek összetevőket minősítő intézeteket is feltüntetjük ugyanitt, pl.: COSMOS, ECOCERT.
Az Imperity Professional Milano márka célja, hogy 2024. év végéig minden olyan terméke újrahasznosított csomagolásba kerüljön át, amely a mai újrahasznosított technológiáknak köszönhetően lehetséges. Amely termékek esetében ez ma még nem megoldható, azoknál folyamatosan keressük az újrahasznosított csomagolás-technológiai fejlesztési újításokat. Újrahasznosított csomagoló anyagban gyártott termékeink címkéin keresse ezt a jelölést:
Miért olyan jó dolog az újrahasznosítás – Neked és a bolygónak.
Természeti erőforrásaink megőrzése
A világ természeti erőforrásai végesek, és némelyikük mára már nagyon szűkében van. Az újrahasznosítással egyrészt elősegítjük, hogy a lehető legkevesebbet kelljen felhasználni az új termékek előállításához a természetes erőforrásokból, másrészt csökkentjük ezáltal a természetbe kerülő hulladék mennyiségét is.
Az ökoszisztémák és a vadon élő állatok védelme
A modern kori emberiség nap mint nap folyamatosan teszi tönkre az élővilágot. Az élővilág pusztulását elsősorban az erdőirtás okozza: az erdőirtások következtében nemcsak a fákat károsítjuk, hanem rengeteg vadon élő állat, madár stb. is elveszíti természetes lakóhelyét. A vadon élő állatok az ökoszisztéma jelentős részét alkotják, a környezeti egyensúly soha nem tartható fenn élővilág nélkül.
A nyersanyag iránti kereslet csökkentése
A mai világban az új dolgok iránti növekvő kereslet ahhoz vezetett, hogy a legszegényebb és legsebezhetőbb emberek (például az erdők vagy folyórendszerek környékén élők) közül többen kényszerülnek ki otthonukból, vagy más módon kizsákmányolják őket. Az erdei közösségek kilakoltatására kerülhet sor az olcsó faanyag kitermelése miatt, a vizeinket tönkreteszi és szennyezi a rengeteg csomagolási és gyártási hulladék.
Energiamegtakarítás
A termékek újrahasznosított anyagokból történő előállítása általában kevesebb energiát igényel, mint az új alapanyagokból történő gyártásé. Néha óriási az energiakülönbség.
Az éghajlatváltozást okozó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése
Mivel az újrahasznosítás azt jelenti, hogy kevesebb erőforrást, energiát kell felhasználni az új nyersanyagok beszerzéséhez és feldolgozásához, ez alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár. A légkörbe kibocsátott szén-dioxid és egyéb üvegházhatású gázok csökkentése létfontosságú a katasztrofális éghajlatváltozás megállításához.
Gyűjtsük együtt az eldobált műanyagot
Eddig összegyűjtöttünk
Műanyag flakont együtt Partnerségben a világ egyik legnagyobb műanyag begyűjtő szervezetével a PlasticBank-kal.
ImPlastic®
Az ImPlastic® logó az Imperity cég által támogatott műanyaggyűjtést szimbolizálja. Az Imperity egy olyan vállalat, amely az óceánokat műanyaghulladékoktól megtisztítani elkötelezett „Oceansaver Plasticrecycler” cég. A műanyagot a partokról gyűjtjük és újrahasznosítjuk. Emellett erős humanitárius célokkal is rendelkezünk, melyeknek célja az életminőség javítása és a szegénység enyhítése.
ImPlastic® KÜLDETÉS
Műanyagpalackok százmillióit összeszedni az óceánpartokról és újrahasznosítani mélyszegénységben élő családoknak munkát és jövedelmet biztosítva.
ImPlastic® VÍZIÓ
A világ legnagyobb műanyaghulladék-gyűjtő- és újrahasznosító hajápolási márkájává válni a Földön.
Az ImPlastic® egy innovatív termékkapcsolási megoldás a hulladékkrízisben, amely abból az igényből született, hogy meg kell menteni a Föld óceánjait a műanyaghulladéktól. A műanyag akkor válik jelentős problémává amikor ellenőrizetlenül kikerül a környezetbe és nem hasznosítják újra megfelelően. Globálisan hiányosak a hulladéklerakási kapacitások, ezért nagy része gyakran egyszerűen az óceánokba kerül a folyókon keresztül, ami pusztító következményekkel jár az egész környezetünkre nézve.

Az Imperity® globális vállalatként felismerte, hogy részt kell vállaljon a környezetünk védelméből, ezért elkötelezte magát, hogy 2023.09.01-től örökre és visszavonhatatlanul minden eladott terméke után 4 db műanyagflakon hulladékot gyűjt be és hasznosít újra a világ óceánpartjainak 50km-es partszakaszain.

Ezzel a vállalással saját műanyaggyártásunk sokszorosát gyűjtjük be és hasznosítjuk újra, mellyel aktív részt vállalunk az óceánok műanyagszennyezése elleni küzdelemben. Az Imperity® mostantól nem csak műanyagsemleges, de egyenesen műanyagpozitív. Több műanyaghulladékot gyűjtünk be a környezetből mint amennyit előállítunk saját termékeinkhez.

A termékkapcsolási megoldással lehetőséget adunk vásárlóinknak, hogy valami jót tegyenek az általuk szeretett bolygóért. Egyszerre gondoskodunk az Ön szépségéről és a környezetről – mindenki nyer! Minden Imperity terméket vásárló ember műanyaghulladék-gyűjtővé is válik általunk.

Célunk érdekében a világ egyik legnagyobb műanyaggyűjtő nonprofit szervezetével, a Plasticbank-kal (https://plasticbank.com/) kötöttünk stratégiai megállapodást, melynek keretében globálisan a legfontosabb térségekben dolgozunk, ahol a legnagyobb az ökológiai, gazdasági és társadalmi hatás. A munka nem lenne sikeres a sok nagyszerű nő és férfi nélkül, akik a különböző országok helyszínein végzik a kémény munkát. Ők gondoskodnak a műanyag hulladék begyűjtéséről és azok átvevőhelyre való eljuttatásáról. Óriási köszönet minden érintettnek!

A Plasticbank-kal együtt csak olyan projekten dolgozunk együtt, amelyek megfelelnek a minőségi kritériumoknak, és amelyek nem csak a műanyagról szólnak. Fő mottónk a helyi közösségek bevonása, a társadalmi-gazdasági hatás maximalizálása az ökoszisztéma helyreállításán túl.
Tudtad, hogy a felszíntől a mélytengerig az óceáni hulladék 80 százaléka műanyag? Elterjedt eldobható kultúránk műanyaghulladék-özönt szabadít fel, amely hatalmas pusztítást végez a tengeri élővilágban, az ökoszisztémákban és végső soron bolygónkon. A döntéseink számítanak. Döntsünk úgy, hogy egy műanyagoktól tiszta óceánnal teremtjük meg a jövőt.
SOKKOLÓ STATISZTIKA A TENGEREK MŰANYAG SZENNYEZŐDÉSÉRŐL 5+1:
1. Évente több mint 1 millió tengeri madár és 100 000 tengeri állat pusztul el a műanyagszennyezés miatt.
2. A bébi tengeri teknősök 100%-ának van műanyag a gyomrában.
3. Jelenleg 5,25 billió makro- és mikroműanyag van az óceánunkban, és 46 000 darab az óceán minden négyzetmérföldjén, amelyek súlya eléri a 269 000 tonnát.
4. Becslések szerint 75-199 millió tonna műanyaghulladék van jelenleg óceánjainkban, és évente további 33 milliárd font műanyag kerül a tengeri környezetbe.
5. Naponta körülbelül 8 millió műanyagdarab kerül az óceánokba. forrás:
+1 A Great Pacific Garbage Patch – mely egy hatalmas szemétsziget az óceán közepére összesodródva - körülbelül 1,6 millió négyzetkilométer területű – nagyobb, mint Texas.

Forrás: Education Nationalgeographic
 
Újrahasznosítás – a körforgásos gazdaság alappillére

Tudtad? Pár percnyi kényelem 400 év szenvedésért. Egy átlagos műanyagpalack pár percig szolgálja a kényelmünket, de ha az a természetbe kerül, akkor átlagosan 400 évig szennyezi a környezetet.

Ha megvettük a terméket, akkor már felelősek vagyunk érte - a csomagoló anyagokért is! A csomagolóanyag szelektív gyűjtésével hozzájárulunk ahhoz, hogy olyan további újrahasznosítható anyagokat állítson elő az ipar, amelyek segítik a természetes, elsődleges anyagok felhasználásának csökkentését (például újra papír termékek, újrahasznosított műanyag csomagoló anyagok). Látnunk kell, hogy megelőzéssel, szelektív gyűjtéssel, még ha „macera” is, közvetlenül és közvetve magunk és bolygónk számára hajtunk hasznot!

Nem minden csomagolóanyag szemét! – gyűjtsük szelektíven az Imperity termékek csomagoló anyagait együtt! Kérjük ne dobd azokat kommunális hulladékgyűjtőbe csakis szelektív edényekbe!
Ültessünk fát együtt!
Eddig elültettünk
fát együtt Partnerségben a világ legnagyobb nonprofit faültető szervezetével
Minden 2 db eladott termékünk után elültetünk 1 db fát!
Tudtad?

Az Imperity a világ első bolygómentő és humanitárius fodrászati márkája, mely az árbevételének 5%-ból fákat ültet és eldobott műanyagcsomagolásokat gyűjt be a környezetből újrahasznosításra. Imperity termékek vásárlásával te is hozzájárulhatsz bolygónk zöldebbé tételéhez
ImperiTree®
A faültetésért elkötelezett klímaharcos hajápoló márka.
Fákat ültetünk, erdőt telepítünk, annyit, hogy ezáltal több széndioxidot távolítsunk el a levegőből, mint amennyit kibocsátunk. Klímapozitívak vagyunk. Életeket mentünk és enyhítjük a szegénységet erős humanitárius gyökerekkel.
ImperiTree® KÜLDETÉS
Fák tízmillióit elültetve a széndioxidot leválasztani a légkörből úgy, hogy ennek során a mélyszegénységben élő családoknak munkát és jövedelmet biztosítunk.
ImperiTree® VÍZIÓ
A világ legnagyobb faültető és széndioxid megkötő professzionális hajápolási márkájává válni a Földön.
Az ImperiTree® egy innovatív termékkapcsolási megoldás a klímakrízisben, amely abból az igényből született, hogy meg kell menteni az egyetlen otthonunkat, a Földet.

Az Imperity® globális vállalatként felismerte, hogy részt kell vállaljon a környezetünk védelméből, ezért elkötelezte magát, hogy 2023.09.01-től örökre és visszavonhatatlanul minden 2 eladott terméke mellé ültet egy fát. Ezzel a vállalással nem csak a saját gyártásunk által kibocsátott széndioxidot, hanem annak többszörösét vonjuk ki az atmoszférából, mellyel aktív részt vállalunk a globális éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Az Imperity® mostantól nem csak karbonsemleges, de egyenesen klímapozitív. A termékkapcsolási megoldással lehetőséget adunk vásárlóinknak, hogy valami jót tegyenek az általuk szeretett bolygóért. Egyszerre gondoskodunk az Ön szépségéről és a környezetről – mindenki nyer! Minden Imperity terméket vásárló ember faültetővé is válik, személyre szabott fatanúsítványt állítunk ki és hozzájárul az Imperity Erdő növekedéséhez.

Célunk érdekében a világ legnagyobb faültető nonprofit szervezetével, az Eden Reforestation-el (https://www.edenprojects.org/). kötöttünk stratégiai megállapodást, melynek keretében globális déli területeken dolgozunk, ahol a legnagyobb az ökológiai, gazdasági és társadalmi hatás. A munka nem lenne sikeres a sok nagyszerű nő és férfi nélkül, akik a különböző országok helyszínein végzik a kémény munkát. Ők gondoskodnak a faiskolákban a palántákról, előkészítik az ültetési helyeket, ültetik a fákat és figyelemmel kísérik a növekvő erdők fejlődését. Óriási köszönet minden érintettnek!

Az Eden Reforestation-el együtt csak olyan projekten dolgozunk együtt, amelyek megfelelnek a minőségi kritériumoknak, és amelyek nem csak a fákról szólnak. Fő mottónk a helyi közösségek bevonása, a társadalmi-gazdasági hatás maximalizálása az ökoszisztéma helyreállításán túl.
A faültetési adomány megoszlása országonként

*Miért támogatjuk kiemelten Madagaszkár faültetetését?

2 okból is. Egyrészt mert Madagaszkár vadon élő állatainak és növényeinek 90%-a a Föld más területein nem található meg. (Forrás: Prove.hu)

A másik fontos indok, ami miatt kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy Mangrove erdők telepítését támogassuk Madagaszkáron az Eden Reforestation Alapítvány segítségével:

Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy

1. A  mangrove „kétszer-négyszer több széndioxidot képes megkötni, mint az érett trópusi erdők”, és „a szárazföldi ökoszisztémák közül a legmagasabb karbonsűrűséget tartalmazzák”.

2. A mangrove a part menti ökoszisztémák kulcsfontosságú részét képezi, és „egy sor ökoszisztéma-szolgáltatásról híres, beleértve a halászatot és a rosttermelést, az üledékszabályozást és a vihar/cunami elleni védelmet”.

3. A mangrovák kulcsa a nagy mennyiségű biomassza, amely a kiterjedt gyökérrendszerben a föld alatt tárolódik. Ezek a gyökerek támogatják a nagy fákat a sáros tengerparti területeken, ahol a mangrove virágzik.

Ebből a célból az általunk eddig finanszírozott fa nagy része – különösen az utunk kezdetén – mangrove volt.
Tudtad? Sokkoló tények az erdőírtásról:
1. tény: Minden évben egy Belgium méretű erdővel pusztább a Földünk
A 2002-től 2019-ig tartó műholdadatok szerint a globális trópusi erdők pusztulása átlagosan több mint 30.000 km2 volt évente (!), ami évente nagyobb terület, mint Belgium
2. tény: A fele elpusztult
A világ trópusi erdeinek több mint fele (!!!) az 1960-as évek óta elpusztult.
3. tény: Hat másodpercenkéntAz ökoszisztémák és a vadon élő állatok védelme
2019-ben a világ minden hatodik másodpercben (!!!) egy teljes futballpálya méretű elsődleges esőerdőt veszített el.
4. tény: Brazília ostrom alatt áll
2001 és 2019 között Brazília az erdőirtás következtében 565 000 négyzetkilométer erdőt veszített el – ez a terület nagyobb, mint az USA-beli Kalifornia állam.
5. tény: az összes kibocsátás 12%-a
Az erdők szén-dioxidot bocsátanak ki, amikor kiirtják vagy égetik őket. A globális üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül 12 százaléka az erdőirtásból származik – ez nagyjából megegyezik a Föld összes személy- és teherautójának kibocsátásával.
Forrás: Conservation.org
Az ökoszisztémák és a vadon élő állatok védelme
+1 A Great Pacific Garbage Patch – mely egy hatalmas szemétsziget az óceán közepére összesodródva - körülbelül 1,6 millió négyzetkilométer területű – nagyobb, mint Texas.
Forrás: Education Nationalgeographic

Mi az, hogy klímapozitív?

A klímapozitív fogalom azt jelenti, hogy egy tevékenység vagy termék a szén-dioxid (CO2) kibocsátásának csökkentése mellett a környezetben lévő szén-dioxid mennyiségének csökkentését is eredményezi.

Ezzel a tevékenység vagy termék egy nettó szén-dioxid eltávolítást eredményez, amely hozzájárulhat a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Példák a klímapozitív tevékenységekre lehetnek például az erdőtelepítés, a talajmegújítás és a megújuló energiaforrások használata. Az erdőtelepítés például azt eredményezi, hogy a fafajok a fotoszintézis során megkötik a szén-dioxidot, ezzel csökkentve a légkörben lévő CO2 koncentrációját, és a talajban lévő mikroorganizmusok segítségével további szén-dioxidot távolítanak el a légkörből.

A klímapozitív fogalom az úgynevezett "negatív emisszió" vagy "negatív kibocsátás" koncepciójához kapcsolódik, amely azt jelenti, hogy olyan technológiákat és megoldásokat kell kidolgozni, amelyekkel a szén-dioxid koncentrációja a légkörben csökkenthető, és a globális szén-dioxid kibocsátás negatívra fordítható. Az ilyen megoldások lehetnek például a széndioxid eltávolító technológiák és a klímapozitív termékek.

Tudtad?
Az Európai Unió által készített legfrissebb adatok alapján azonban Magyarországon az egy főre eső átlagos éves szén-dioxid kibocsátás 6,8 tonna volt. Ez az adat több tényezőt is magában foglal, beleértve a háztartási energiafelhasználást, a közlekedést és az ipari folyamatokat is. Ez azt jelenti, hogy évente 310 db fa ültetésével kompenzálható egy magyar állampolgár széndioxid kibocsátása.
Egy magyar állampolgár körülbelül 6,800KG CO2-t bocsát ki egy év alatt fogyasztáson, táplálkozáson, utazáson és energiafelhasználáson keresztül.
Egy fa a növekedése és fotoszintézise során körülbelül 22KG CO2-t tud évente az atmoszférából leválasztani és azt fává illetve oxigénné alakítani.
Ha egy magyar állampolgár ültet összesen körülbelül 310 darab fát, akkor az ő éves CO2 kibocsátása semlegesítve lesz az ültetett fák által évről évre! Legyen ez közös célunk! Vásárolj Imperity termékeket, ültess velünk fákat, és tűzd ki célul, hogy pár éven belül eléred a 310db elültetett fát!
Hisszük, hogy az egyik legnemesebb cselekedet, amit ember tehet, ha segít embertársának boldogulásán. Az Imperity olyan környezetvédelmi projekteket támogat, amelyekben nem pusztán adományok kerülnek kiosztásra, hanem az adományok jelentős részéből mélyszegénységben élő emberek kerülnek alkalmazásra. A faültetést és műanyaghulladék begyűjtését ők végzik, ezért fair fizetést kapnak, így adományaink a lehető legjobb helyre kerülnek.

A környezet épül és szépül belőle, emellett pedig a világ legszegényebb országaiban biztosítunk jövedelmi forrást embereknek, akik így hozzá tudnak jutni az alapvető élelmiszerekhez, vízhez, gyógyszerekhez, ruházathoz, fedélhez és gyermekeiket iskoláztatni tudják. Csak olyan projekteket támogatunk, ahol a résztvevő emberek segíteni akarnak magukon és munkát vállalnak, energiát tesznek bele a közös siker érdekében. A munkakerülést nem támogatjuk, hisszük, hogy minden egészséges embernek munkálkodni kell és a saját jövedelméből kell eltartania magát és családját.

Szigorúan figyelembe vesszük a helyi közösségek igényeit és kulturális hagyományokat, mindenhol csak őshonos fajokat telepítünk a helyi növény- és állatvilág védelme, valamint a fák hosszútávú fennmaradása érdekében. Az elültetett fák mindenhol a helyi közösségekhez tartoznak, mely a lakosság fenntartható jövedelembiztonságának alapjául szolgálnak.