Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Imperity Professional Milano® BRAND

Imperity® Zöld Átalakulás
A fenntarthatóság útján a következő generációért
Imperity®
A világ elkötelezett bolygómentő és humanitárius hajápolási márkája
Missziónk-küldetésünk
Prémium minőségű fodrászkozmetikumok fejlesztésével és gyártásával értéket teremtünk, hogy a fodrászoknak segítsünk megtalálni az árban és minőségben ideális, legkorszerűbb, könnyen használható professzionális anyagokat, ezáltal vendégeik megelégedettségét úgy, hogy célunk a Föld hosszú távú élhetőbbé tétele, faültetési és műanyaghulladék gyűjtési elköteleződéssel! Minden eladott termékünk árbevételéből fordítunk fenntarthatóságra, mely által családok sokasága jut faültetési és műanyag-hulladék gyűjtési jövedelemtermelő munkához a világ legszegényebb régióiban. További célunk, hogy széles termék választékunk kigazdálkodható árfekvésével a fodrászaink személyes anyagi boldogulásához bőséggel hozzájárulhassunk. Missziónk, hogy a könnyű, szakszerű anyaghasználat fortélyait a rendszeresen szervezett, megfizethető árban tartott színvonalas, szakmai fodrász képzéseinken minél több tanulni vágyó fodrásznak átadhassuk.
We love hair & Earth - I Imperity!
Nincs jövő fenntarthatóság nélkül!
Víziónk, hogy az Imperity® a világ legkedvezőbb árfekvésű, klímapozitív faültető, és műanyaghulladék-gyűjtő brandjeként vezető zászlóshajó legyen a VILÁGPIACON és irányt mutasson a fenntarthatóság területén is. Az Imperity csodálatos világa 2028. év végére 100 országban elérhető legyen a Föld minden kontinensén a termékeket forgalmazó disztribútorok professzionális munkájának köszönhetően a világban több százezer Imperity termékekkel „alkotó-dolgozó” fodrász ügyes keze által több millió vendég, boldogságtól és elégedettségtől sugárzó szépsége hirdesse:
We love hair & Earth - I Imperity!
More than Italian… Az Imperity® sokkal több mint egy olasz prémium professzionális hajkozmetikai márka: egy globális zöld mozgalom része, amely azért dolgozik, hogy Földünket és annak lakóit segítse.
Jövőképünk egy olyan világ, ahol a szépség és az egészség összhangban van a környezetvédelemmel és a társadalmi felelősségvállalással. Álmainkban látjuk, hogy termékeink nemcsak a hajszálakat szépítik és ápolják, hanem hozzájárulnak a bolygónk megóvásához és az emberek életminőségének javításához is. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük termékeinket, hogy még fenntarthatóbbak legyenek, és további kezdeményezéseket indítunk a környezetvédelem és a társadalmi egyenlőség területén.

A mi víziónk az, hogy inspiráljunk másokat is a pozitív változásra, és közösen tegyük a világot szebbé, egészségesebbé és fenntarthatóbbá mindenki számára. Minden Imperity® termék vásárlásoddal részt veszel a globális faültetési és műanyag palack hulladék gyűjtési programjainkban, amelyek nem csak a környezetet óvják, hanem a mélyszegénységben élő embereknek is megélhetést biztosítanak. Csatlakozz hozzánk a pozitív változásokért és a fenntartható jövőért!
Cégünk 2023-ban a partnerszervezeteivel* 100.000 darab fát ültetett és 1 000 000 db műanyag palack hulladékot szedett össze az óceán partokon mélyszegénységben élők foglalkoztatásával.
*Eden Reforestation, Plastic Bank
Az Imperity® fontos megkülönböztető egyedisége az, hogy - eltérően egyes más márkáktól - nem csak egy-két fenntartható termékcsaládot forgalmaz a kínálatában, hanem a márka TELJES termékválasztéka, és MINDEN EGYES ELADOTT TERMÉKE részt vesz a fenntarthatósági és humanitárius programunkban, ráadásul: ÖRÖKRE és nem pedig kampányszerűen.

A megvalósításban a Plasticbank és az Eden Reforestation szervezetekkel kötött hosszú távú szerződés keretén belül működünk együtt.

Ezek az egyesületek mélyszegénységben élőket foglalkoztatnak, így tehát az Imperity® egyszerre gondoskodik az egészséges és szép hajról, hozzájárul a környezet megóvásához és a legszegényebbek megélhetéséhez!

A cég tudatosan azért dolgozik, hogy Földünket védje, és annak lakóit segítse.
8 lépésben a fenntarthatóságért, a környezetünk és társadalmunk regenerációjáért
We love hair & Earth – I Imperity!
Imperity termékek & TE = MI a jobb és szebb jövőért!
Vegán fodrászkozmetikumok – növényi alapú termékek
Vegánnak lenni több mint vagány? A vegán kozmetikum nem tartalmaz állati eredetű összetevőket A vegán étrend az, amely nem tartalmaz állati termékeket. A vegán életmódú ember gyakran nemcsak vegán étrendet követ, hanem a vegán filozófiát élete egyéb területein is alkalmazza: például az öltözködésben nem használ állati szőrt, bőrt, tollat, gyapjút, szórakozás területén bojkottálja a cirkuszt, állatkertet, viadalokat stb.

A vegán életmód tehát egy nagyon tudatos döntés és gondolkodási forma, nem csupán az étkezési szokásainkra irányul, hanem etikai döntésként jelenik meg az életben – azok, akik igazán szigorúan követik ezt az életmódot, akkor is az állatok és a környezet védelmét tartják szem előtt, ha szépségápolásról van szó, akkor olyan kozmetikumokat választanak, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket vagy vitatott alapanyagokat. Az Imperity Professional Milano kft. a vegán termékeit „Veganlife” emblémával ábrázolja, mely megjelenik a termékek csomagolásán, a webshopban és a marketingkommunikációs anyagokban is. Folyamatosan újítjuk meg receptúráinkat, törekszünk az irányban fejleszteni, hogy a közeljövőben már kizárólag növényi összetevőkből készítsük hajkozmetikumainkat.

Tény, hogy az állati eredetű összetevők néhány termékünkben még megtalálhatók – mint pl.: bio méz, vagy fehér gyöngy kivonat, stb., azonban ezen összetevők kinyerése érdekében sem kellett egyetlen kisállatnak sem elpusztulnia.
Cruelty free – Szépüljünk állatkínzás és állatkísérletek nélkül! (Beauty without cruelty)
Az állatjogi mozgalomban a kegyetlenség-mentesség (=cruelty free) olyan termékek vagy tevékenységek címkéje, amely azt tanúsítja, hogy sem a termék előállítása, sem a késztermék tesztelése során egyáltalán nem alkalmaznak állatkísérletet, ezáltal nem okoznak állatoknak fájdalmat, pláne nem ölik meg őket. Az Imperity Professional Milano kft. által gyártott egyetlen fodrászkozmetikai terméket sem tesztelték állatokon, még ha nem is rendelkezünk hivatalos minősítéssel. Nem engedhetjük meg maguknak a drága nemzetközi tanúsítványokat - mert minden költség beépül a termék árába – mi pedig szeretnénk cégünk termékeit minél szélesebb felhasználó réteg számára elérhető áron kínálni.

Valószínűleg most az a kérdés merül fel minden olvasó fejében, hogy akkor miért is vagyunk ennyire biztosak abban, hogy az általunk kínált termékek egytől-egyig állatkísérlet mentesek? A válasz: az Európai Unió 2004-ben betiltotta a kozmetikai termékek állatokon való tesztelését - a fogyasztók, az állatvédő szervezetek és számos vállalat évtizedes kampánya után. 2009-ben a kozmetikai összetevők tesztelését is megtiltotta, végül 2013-ban pedig betiltotta az állatokon tesztelt kozmetikumok értékesítését is. Az Európai Unió szemlélete vált követendő példává a világ országainak szabályozásában e tekintetben. Mivel az Európai Unió a termékek csomagolásán nem engedi feltüntetni a cruelty free emblémát, ezért cégünk a webshopban, a termékeknél és egyéb marketing anyagokban ad erről tájékoztatást a felhasználóknak.

Az Imperity Professional Europe termékeit az Európai Unióban gyártja, az összes terméke tehát állatkísérletektől mentes: cruelty-free, ráadásul nem értékesítünk olyan országba sem, ahol kötelező lenne a kozmetikumok állatkísérlete. Vásárolj ezért Imperity termékeket, hogy biztos lehess a döntésedben! Az Imperity termékek szerepelnek a fodraszinfo.com cruelty free témában publikált cikkében: https://fodraszinfo.com/cruelty-free-vegan-termek-mi-a-kulonbseg/ Megtiszteltetés, hogy cégünk szerepel az alábbi cruelty-free minősített listában is, az "I"-betűnél keressétek: https://crueltyfree.hu/cruelty-free-lista/#I
Bio/organikus és natur összetevők az Imperity termékekben
Az Imperitynél kiemelten törekszünk arra, hogy a receptúráinkban felhasznált növényi hatóanyagok válogatott, magas minőségűek legyenek. A növényi hatóanyagok lehetnek natur (=természetes) és bio (=öko=organikus) minősítésűek. Ez azt jelenti, hogy az utóbbiakat permetszer- és vegyszermentes termesztéssel, legszigorúbb előírások szerint termesztik. Tehát a biokozmetikum egy szigorúbb minősítés, amellett, hogy natúr, még a növényi alapanyagok minőségére is ad egy még szigorúbb feltételt. Az Imperity® termékeiben a bio minősítésű összetevőket *-gal jelöljük a termékek hátcimkéjén, a webshopban és a marketingkommunikációs anyagokban. A *-gal jelölt termékek összetevőket minősítő intézeteket is feltüntetjük ugyanitt, pl.: COSMOS, ECOCERT.
Az Imperity® márka célja, hogy 2024. év végéig minden olyan terméke újrahasznosított csomagolásba kerüljön át, amely a mai újrahasznosított technológiáknak köszönhetően lehetséges. Amely termékek esetében ez ma még nem megoldható, azoknál folyamatosan keressük az újrahasznosított csomagolás-technológiai fejlesztési újításokat. Újrahasznosított csomagoló anyagban gyártott termékeink címkéin keresse ezt a jelölést:
Miért olyan jó dolog az újrahasznosítás – Neked és a bolygónak.
Természeti erőforrásaink megőrzése
A világ természeti erőforrásai végesek, és némelyikük mára már nagyon szűkében van. Az újrahasznosítással egyrészt elősegítjük, hogy a lehető legkevesebbet kelljen felhasználni az új termékek előállításához a természetes erőforrásokból, másrészt csökkentjük ezáltal a természetbe kerülő hulladék mennyiségét is.
Az ökoszisztémák és a vadon élő állatok védelme
A modern kori emberiség nap mint nap folyamatosan teszi tönkre az élővilágot. Az élővilág pusztulását elsősorban az erdőirtás okozza: az erdőirtások következtében nemcsak a fákat károsítjuk, hanem rengeteg vadon élő állat, madár stb. is elveszíti természetes lakóhelyét. A vadon élő állatok az ökoszisztéma jelentős részét alkotják, a környezeti egyensúly soha nem tartható fenn élővilág nélkül.
A nyersanyag iránti kereslet csökkentése
A mai világban az új dolgok iránti növekvő kereslet ahhoz vezetett, hogy a legszegényebb és legsebezhetőbb emberek (például az erdők vagy folyórendszerek környékén élők) közül többen kényszerülnek ki otthonukból, vagy más módon kizsákmányolják őket. Az erdei közösségek kilakoltatására kerülhet sor az olcsó faanyag kitermelése miatt, a vizeinket tönkreteszi és szennyezi a rengeteg csomagolási és gyártási hulladék.
Energiamegtakarítás
A termékek újrahasznosított anyagokból történő előállítása általában kevesebb energiát igényel, mint az új alapanyagokból történő gyártásé. Néha óriási az energiakülönbség.
Az éghajlatváltozást okozó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése
Mivel az újrahasznosítás azt jelenti, hogy kevesebb erőforrást, energiát kell felhasználni az új nyersanyagok beszerzéséhez és feldolgozásához, ez alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár. A légkörbe kibocsátott szén-dioxid és egyéb üvegházhatású gázok csökkentése létfontosságú a katasztrofális éghajlatváltozás megállításához.
Gyűjtsük együtt az eldobált műanyagot
Eddig összegyűjtöttünk
Műanyag flakont együtt Partnerségben a világ egyik legnagyobb műanyag begyűjtő szervezetével a PlasticBank-kal.
ImPlastic®
Az ImPlastic® logó az Imperity cég által támogatott műanyaggyűjtést szimbolizálja. Az Imperity® egy olyan vállalat, amely az óceánokat műanyaghulladékoktól megtisztítani elkötelezett „Oceansaver Plasticrecycler” cég. A műanyagot a partokról gyűjtjük és újrahasznosítjuk. Emellett erős humanitárius célokkal is rendelkezünk, melyeknek célja az életminőség javítása és a szegénység enyhítése.
ImPlastic® KÜLDETÉS
Műanyagpalackok százmillióit összeszedni az óceánpartokról és újrahasznosítani mélyszegénységben élő családoknak munkát és jövedelmet biztosítva.
ImPlastic® VÍZIÓ
A világ legnagyobb műanyaghulladék-gyűjtő- és újrahasznosító hajápolási márkájává válni a Földön.
Az ImPlastic® egy innovatív termékkapcsolási megoldás a hulladékkrízisben, amely abból az igényből született, hogy meg kell menteni a Föld óceánjait a műanyaghulladéktól. A műanyag akkor válik jelentős problémává amikor ellenőrizetlenül kikerül a környezetbe és nem hasznosítják újra megfelelően. Globálisan hiányosak a hulladéklerakási kapacitások, ezért nagy része gyakran egyszerűen az óceánokba kerül a folyókon keresztül, ami pusztító következményekkel jár az egész környezetünkre nézve.

Az Imperity® globális vállalatként felismerte, hogy részt kell vállaljon a környezetünk védelméből, ezért elkötelezte magát, hogy 2023.09.01-től örökre és visszavonhatatlanul minden eladott terméke után műanyagflakon hulladékot gyűjt be és hasznosít újra a világ óceánpartjainak 50km-es partszakaszain.

Ezzel a vállalással saját műanyaggyártásunknál többet gyűjtünk be és hasznosítunk újra, mellyel aktív részt vállalunk az óceánok műanyagszennyezése elleni küzdelemben. Az Imperity® mostantól nem csak műanyagsemleges, de egyenesen műanyagpozitív. Több műanyaghulladékot gyűjtünk be a környezetből mint amennyit előállítunk saját termékeinkhez.

A termékkapcsolási megoldással lehetőséget adunk vásárlóinknak, hogy valami jót tegyenek az általuk szeretett bolygóért. Egyszerre gondoskodunk az Ön szépségéről és a környezetről – mindenki nyer! Minden Imperity terméket vásárló ember műanyaghulladék-gyűjtővé is válik általunk.

Célunk érdekében a világ egyik legnagyobb műanyaggyűjtő nonprofit szervezetével, a Plasticbank-kal (https://plasticbank.com/) kötöttünk stratégiai megállapodást, melynek keretében globálisan a legfontosabb térségekben dolgozunk, ahol a legnagyobb az ökológiai, gazdasági és társadalmi hatás. A munka nem lenne sikeres a sok nagyszerű nő és férfi nélkül, akik a különböző országok helyszínein végzik a kemény munkát. Ők gondoskodnak a műanyag hulladék begyűjtéséről és azok átvevőhelyre való eljuttatásáról. Óriási köszönet minden érintettnek!

A Plasticbank-kal együtt csak olyan projekten dolgozunk együtt, amelyek megfelelnek a minőségi kritériumoknak, és amelyek nem csak a műanyagról szólnak. Fő mottónk a helyi közösségek bevonása, a társadalmi-gazdasági hatás maximalizálása az ökoszisztéma helyreállításán túl.
Tudtad, hogy a felszíntől a mélytengerig az óceáni hulladék 80 százaléka műanyag? Elterjedt eldobható kultúránk műanyaghulladék-özönt szabadít fel, amely hatalmas pusztítást végez a tengeri élővilágban, az ökoszisztémákban és végső soron bolygónkon. A döntéseink számítanak. Döntsünk úgy, hogy egy műanyagoktól tiszta óceánnal teremtjük meg a jövőt.
SOKKOLÓ STATISZTIKA A TENGEREK MŰANYAG SZENNYEZŐDÉSÉRŐL 5+1:
1. Évente több mint 1 millió tengeri madár és 100 000 tengeri állat pusztul el a műanyagszennyezés miatt.
2. A bébi tengeri teknősök 100%-ának van műanyag a gyomrában.
3. Jelenleg 5,25 billió makro- és mikroműanyag van az óceánunkban, és 46 000 darab az óceán minden négyzetmérföldjén, amelyek súlya eléri a 269 000 tonnát.
4. Becslések szerint 75-199 millió tonna műanyaghulladék van jelenleg óceánjainkban, és évente további 33 milliárd font műanyag kerül a tengeri környezetbe.
5. Naponta körülbelül 8 millió műanyagdarab kerül az óceánokba. forrás:
+1 A Great Pacific Garbage Patch – mely egy hatalmas szemétsziget az óceán közepére összesodródva - körülbelül 1,6 millió négyzetkilométer területű – nagyobb, mint Texas.

Forrás: Education Nationalgeographic
 
Újrahasznosítás – a körforgásos gazdaság alappillére

Tudtad? Pár percnyi kényelem 400 év szenvedésért. Egy átlagos műanyagpalack pár percig szolgálja a kényelmünket, de ha az a természetbe kerül, akkor átlagosan 400 évig szennyezi a környezetet.

Ha megvettük a terméket, akkor már felelősek vagyunk érte - a csomagoló anyagokért is! A csomagolóanyag szelektív gyűjtésével hozzájárulunk ahhoz, hogy olyan további újrahasznosítható anyagokat állítson elő az ipar, amelyek segítik a természetes, elsődleges anyagok felhasználásának csökkentését (például újra papír termékek, újrahasznosított műanyag csomagoló anyagok). Látnunk kell, hogy megelőzéssel, szelektív gyűjtéssel, még ha „macera” is, közvetlenül és közvetve magunk és bolygónk számára hajtunk hasznot!

Nem minden csomagolóanyag szemét! – gyűjtsük szelektíven az Imperity termékek csomagoló anyagait együtt! Kérjük ne dobd azokat kommunális hulladékgyűjtőbe csakis szelektív edényekbe!
Ültessünk fát együtt!
Eddig elültettünk
fát együtt Partnerségben a világ legnagyobb nonprofit faültető szervezetével
Minden eladott termékünk részt vesz a faültetési programunkban.
Tudtad?

Az Imperity a világ elkötelezett bolygómentő és humanitárius fodrászati márkája, mely az árbevételéből fákat ültet és eldobott műanyagcsomagolásokat gyűjt be a környezetből újrahasznosításra. Imperity termékek vásárlásával te is hozzájárulhatsz bolygónk zöldebbé tételéhez
ImperiTree®
A faültetésért elkötelezett klímaharcos hajápoló márka.
Fákat ültetünk, erdőt telepítünk, hogy minél több széndioxidot távolítsunk el a levegőből. Mélyszegénységben élők foglalkoztatásával enyhítjük a szegénységet erős humanitárius gyökerekkel.
ImperiTree® KÜLDETÉS
Fák tízmillióit elültetve a széndioxidot leválasztani a légkörből úgy, hogy ennek során a mélyszegénységben élő családoknak munkát és jövedelmet biztosítunk.
ImperiTree® VÍZIÓ
A világ legnagyobb faültető és széndioxid megkötő professzionális hajápolási márkájává válni a Földön.
Az ImperiTree® egy innovatív termékkapcsolási megoldás a klímakrízisben, amely abból az igényből született, hogy meg kell menteni az egyetlen otthonunkat, a Földet.

Az Imperity® globális vállalatként felismerte, hogy részt kell vállaljon a környezetünk védelméből, ezért elkötelezte magát, hogy 2023.09.01-től örökre és visszavonhatatlanul minden eladott terméke részt vesz a faültetési programban. Ezzel a vállalással aktív részt vállalunk a globális éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

Az Imperity® ezzel a faültetési termékkapcsolási megoldásával lehetőséget ad vásárlóinak, hogy valami jót tegyenek az általuk szeretett bolygóért. Egyszerre gondoskodunk az Ön szépségéről és a környezetről – mindenki nyer! Minden Imperity terméket vásárló ember faültetővé is válik, és hozzájárul az Imperity Erdő növekedéséhez.

Célunk érdekében a világ legnagyobb faültető nonprofit szervezetével, az Eden Reforestation-el (https://www.edenprojects.org/). kötöttünk stratégiai megállapodást, melynek keretében globális déli területeken dolgozunk, ahol a legnagyobb az ökológiai, gazdasági és társadalmi hatás. A munka nem lenne sikeres a sok nagyszerű nő és férfi nélkül, akik a különböző országok helyszínein végzik a kémény munkát. Ők gondoskodnak a faiskolákban a palántákról, előkészítik az ültetési helyeket, ültetik a fákat és figyelemmel kísérik a növekvő erdők fejlődését. Óriási köszönet minden érintettnek!

Az Eden Reforestation-el együtt csak olyan projekten dolgozunk együtt, amelyek megfelelnek a minőségi kritériumoknak, és amelyek nem csak a fákról szólnak. Fő mottónk a helyi közösségek bevonása, a társadalmi-gazdasági hatás maximalizálása az ökoszisztéma helyreállításán túl.

 

A faültetési adomány megoszlása országonként

*Miért támogatjuk kiemelten Madagaszkár faültetetését?

2 okból is. Egyrészt mert Madagaszkár vadon élő állatainak és növényeinek 90%-a a Föld más területein nem található meg. (Forrás: Prove.hu)

A másik fontos indok, ami miatt kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy Mangrove erdők telepítését támogassuk Madagaszkáron az Eden Reforestation Alapítvány segítségével:

Tudományos tanulmányok kimutatták, hogy

1. A  mangrove „kétszer-négyszer több széndioxidot képes megkötni, mint az érett trópusi erdők”, és „a szárazföldi ökoszisztémák közül a legmagasabb karbonsűrűséget tartalmazzák”.

2. A mangrove a part menti ökoszisztémák kulcsfontosságú részét képezi, és „egy sor ökoszisztéma-szolgáltatásról híres, beleértve a halászatot és a rosttermelést, az üledékszabályozást és a vihar/cunami elleni védelmet”.

3. A mangrovák kulcsa a nagy mennyiségű biomassza, amely a kiterjedt gyökérrendszerben a föld alatt tárolódik. Ezek a gyökerek támogatják a nagy fákat a sáros tengerparti területeken, ahol a mangrove virágzik.

Ebből a célból az általunk eddig finanszírozott fa nagy része – különösen az utunk kezdetén – mangrove volt.
Tudtad? Sokkoló tények az erdőírtásról:
1. tény: Minden évben egy Belgium méretű erdővel pusztább a Földünk
A 2002-től 2019-ig tartó műholdadatok szerint a globális trópusi erdők pusztulása átlagosan több mint 30.000 km2 volt évente (!), ami évente nagyobb terület, mint Belgium
2. tény: A fele elpusztult
A világ trópusi erdeinek több mint fele (!!!) az 1960-as évek óta elpusztult.
3. tény: Hat másodpercenkéntAz ökoszisztémák és a vadon élő állatok védelme
2019-ben a világ minden hatodik másodpercben (!!!) egy teljes futballpálya méretű elsődleges esőerdőt veszített el.
4. tény: Brazília ostrom alatt áll
2001 és 2019 között Brazília az erdőirtás következtében 565 000 négyzetkilométer erdőt veszített el – ez a terület nagyobb, mint az USA-beli Kalifornia állam.
5. tény: az összes kibocsátás 12%-a
Az erdők szén-dioxidot bocsátanak ki, amikor kiirtják vagy égetik őket. A globális üvegházhatású gázok kibocsátásának körülbelül 12 százaléka az erdőirtásból származik – ez nagyjából megegyezik a Föld összes személy- és teherautójának kibocsátásával.
Forrás: Conservation.org
Az ökoszisztémák és a vadon élő állatok védelme
+1 A Great Pacific Garbage Patch – mely egy hatalmas szemétsziget az óceán közepére összesodródva - körülbelül 1,6 millió négyzetkilométer területű – nagyobb, mint Texas.
Forrás: Education Nationalgeographic

Mi az, hogy klímapozitív?

A klímapozitív fogalom azt jelenti, hogy egy tevékenység vagy termék a szén-dioxid (CO2) kibocsátásának csökkentése mellett a környezetben lévő szén-dioxid mennyiségének csökkentését is eredményezi.

Ezzel a tevékenység vagy termék egy nettó szén-dioxid eltávolítást eredményez, amely hozzájárulhat a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Példák a klímapozitív tevékenységekre lehetnek például az erdőtelepítés, a talajmegújítás és a megújuló energiaforrások használata. Az erdőtelepítés például azt eredményezi, hogy a fafajok a fotoszintézis során megkötik a szén-dioxidot, ezzel csökkentve a légkörben lévő CO2 koncentrációját, és a talajban lévő mikroorganizmusok segítségével további szén-dioxidot távolítanak el a légkörből.

A klímapozitív fogalom az úgynevezett "negatív emisszió" vagy "negatív kibocsátás" koncepciójához kapcsolódik, amely azt jelenti, hogy olyan technológiákat és megoldásokat kell kidolgozni, amelyekkel a szén-dioxid koncentrációja a légkörben csökkenthető, és a globális szén-dioxid kibocsátás negatívra fordítható. Az ilyen megoldások lehetnek például a széndioxid eltávolító technológiák és a klímapozitív termékek.

Tudtad?
Az Európai Unió által készített legfrissebb adatok alapján azonban Magyarországon az egy főre eső átlagos éves szén-dioxid kibocsátás 6,8 tonna volt. Ez az adat több tényezőt is magában foglal, beleértve a háztartási energiafelhasználást, a közlekedést és az ipari folyamatokat is. Ez azt jelenti, hogy évente 310 db fa ültetésével kompenzálható egy magyar állampolgár széndioxid kibocsátása.
Egy magyar állampolgár körülbelül 6,800KG CO2-t bocsát ki egy év alatt fogyasztáson, táplálkozáson, utazáson és energiafelhasználáson keresztül.
Egy fa a növekedése és fotoszintézise során körülbelül 22KG CO2-t tud évente az atmoszférából leválasztani és azt fává illetve oxigénné alakítani.
Ha egy magyar állampolgár ültet összesen körülbelül 310 darab fát, akkor az ő éves CO2 kibocsátása semlegesítve lesz az ültetett fák által évről évre! Legyen ez közös célunk! Vásárolj Imperity termékeket, ültess velünk fákat, és tűzd ki célul, hogy pár éven belül eléred a 310db elültetett fát!
Hisszük, hogy az egyik legnemesebb cselekedet, amit ember tehet, ha segít embertársának boldogulásán. Az Imperity olyan környezetvédelmi projekteket támogat, amelyekben nem pusztán adományok kerülnek kiosztásra, hanem az adományok jelentős részéből mélyszegénységben élő emberek kerülnek alkalmazásra. A faültetést és műanyaghulladék begyűjtését ők végzik, ezért fair fizetést kapnak, így adományaink a lehető legjobb helyre kerülnek.

A környezet épül és szépül belőle, emellett pedig a világ legszegényebb országaiban biztosítunk jövedelmi forrást embereknek, akik így hozzá tudnak jutni az alapvető élelmiszerekhez, vízhez, gyógyszerekhez, ruházathoz, fedélhez és gyermekeiket iskoláztatni tudják. Csak olyan projekteket támogatunk, ahol a résztvevő emberek segíteni akarnak magukon és munkát vállalnak, energiát tesznek bele a közös siker érdekében. A munkakerülést nem támogatjuk, hisszük, hogy minden egészséges embernek munkálkodni kell és a saját jövedelméből kell eltartania magát és családját.

Szigorúan figyelembe vesszük a helyi közösségek igényeit és kulturális hagyományokat, mindenhol csak őshonos fajokat telepítünk a helyi növény- és állatvilág védelme, valamint a fák hosszútávú fennmaradása érdekében. Az elültetett fák mindenhol a helyi közösségekhez tartoznak, mely a lakosság fenntartható jövedelembiztonságának alapjául szolgálnak.
The Art & Science of Beautiful Hair Beautiful Hair is our Passion Education is our Mission
„Szó szerint szép szakma a fodrászat, igazi művészet: egy szép frizura olyan mint egy hajköltemény, egy kreatívan megformázott konty szinte már hajszobrászat… Küldetésünk olyan minőségi professzionális fodrászkozmetikumokat kifejleszteni és fodrász szakembereink kezébe adni, melynek segítségével kibontakoztathatják, megvalósíthatják önmagukat, továbbá ezáltal maximálisan hozzájárulhassanak szalonvendégeik önkifejezéséhez, önmegvalósításához és személyre szabott társadalmi elfogadottságához.”
Víziónk, hogy 2028. év végére már 100 országra bővüljön az Imperity® márka elégedettségi élménye a fodrász szakemberek, szalonvendégek és otthoni felhasználók körében.
Miért szeretnek a fodrászok Imperity® termékekkel dolgozni a szalonjukban?
mert nemcsak ők, hanem a vendégeik is elégedettek az Imperity® prémium minőségével

mert egy szalon megnyitásához minden anyagot megtalálnak a választékunkban mert termékeink a legkorszerűbb receptúrákkal, értékes hatóanyagokkal készülnek

mert folyamatosan fejlesztünk új termékeket mert az affiliate program keretében cégünk támogatja őket

mert folyamatos kereskedelmi aktivitások, továbbképzési lehetőségek várják őket
Miért választják a vásárlók az Imperity® -t?
mert prémium minőségű termékeink elősegítik, hogy hajuk szép és egészséges legyen

mert professzionális fodrásztermékeket vásárolhatnak

mert kedvező áron juthatnak hozzá a termékekhez
Miért éri meg Imperity® partnerkereskedőnek lenni?
mert az Imperity® termékek keresettek, köszönhetően a magas minőségüknek és kedvező áruknak

mert az Imperityvel kedvező feltételekkel lehet együttműködni

mert egyre nő az ImperityV fodrászok tábora, akiket ki tudnak szolgálni Víziónk, hogy 2028. év végére már 100 országra bővüljön az Imperity® márka elégedettségi élménye a fodrász szakemberek, szalonvendégek és otthoni felhasználók körében.
5 millió eladott termék= több mint 20 millió elégedett, megszépült vendég és fogyasztó. 10 millió darab professzionális hajfesték= 20 millió ragyogó hajszínű nő
300.000 liter professzionális hajsampon= 3 millió ápoló kényeztető hajmosás 5.555.000 kg eladott fodrásztermék= 3.330 személyautó súlya. 5.000 km= az eladott professzionális hajkozmetikai termékek hossza egymás mellé helyezve= Budapest-Dakar távolság
400 különböző fodrász termékből álló széles választék= több mint egy évig eltartana, ha minden nap valami új, másik terméket szeretnének kipróbálni. Részvétel a világ összes nagy mértékadó szépségipari kiállításán: CosmoProf Bologna, Hongkong, Las Vegas és Beauty World Middle East Dubai. Több tízezer fodrász világszerte, már több mint másfél évtizede Imperity közösség, több százezer hajának szépségével, ápoltságával elégedett Imperity szalonvendég évente.

Kik vagyunk mi?
Imperity márka – egy igazi színes ékkő a fodrásztermékek túlzsúfolt piacán. Egy igazi, sokszínű egyéniség, izgalmas termékpalettával: tele elképesztően gyönyörű árnyalatot adó hajfestékekkel, ápoló illatcsodákkal, fantasztikusan jól működő styling és fodrásztechnikai termékekkel… Minden, ami egy fodrásznak a szalonban a napi munkavégzéséhez szükséges és a kényeztető otthoni ápoláshoz nélkülözhetetlen. Már közel 20 éve, már több mint 20 országban a világban. Az Imperity egy fiatalos, állandóan megújuló, megújulni képes márka, mely elkötelezett híve a fenntarthatóságnak, bolygónk zölden tartásának a jövő generációja érdekében. Vegán receptúrák bio összetevőkkel újrahasznosított csomagolásban, állatkísérlet mentes fejlesztő laboratóriumból. Onnan, ahonnan a szépség származik: Olaszországból. Az olaszok mindent tudnak a szépségről, a divatról, a hajról. Nem véletlenül őket kérjük fel termékeink fejlesztésére és gyártására. A színe-javát hozzuk el nektek, a legjobbaknak!
 
Az Imperity® közösséget épít. A fodrászok és a szépre vágyó nők nemzetközi, összetartó csapatát. A szép haj megszállottjaként dolgozunk nap mint nap töretlen lendülettel – érted, értetek!
Csatlakozz az Imperity egyre bővülő nemzetközi disztribútor közösségéhez most! Jelentkezés és a nemzetközi disztribútorok listája elérhető ezen a linken: www.imperity.it
Az Imperity® márka több országban keresi jelenleg is aktívan leendő üzleti partnereit, célja, hogy az Imperity® márkával tovább színesítse a professzionális fodrászkozmetikumok minőségi palettáját a fodrászok előnyére és a lakossági hajápolás területén. Be our distributor! - Várjuk a potenciális cégek érdeklődését: webshop@imperity.it
100%-ban olasz minőség, fejlesztés és gyártás 100 %-ig magyar márka, magyar tulajdonban

Az olaszok szinte mindent tudnak a szépségről. Kompromisszumok nélkül a legjobbakat a legjobbaktól akartuk és hozzuk el nektek, ezért a szépség és divat fellegvárából - Milano és környékéről - kértünk fel gyártókat partnernek. Professzionális fodrásztermékeink zseniális kutatóik és mérnökeik high-tech laborjaiból származnak, válogatott fodrászokkal karöltve fáradhatatlanul tesztelik az újdonságokat, mielőtt kezünkbe adják őket.

„A Beautynova S.r.l. üzem olyan magas minőségű termékeket gyárt az Imperity® számára, mint a professzionális Singularity krémhajfesték, a népszerű kristály szérum és más egyéb bestseller hajkozmetikai készítmények. A termékeket a legmagasabb minőségű nyers alapanyagokból állítjuk elő, ISO tanúsítványt követve. Olaszország egyik legnagyobb hajkozmetikai gyáraként, a Beautynova S.r.l. több 10 millió tubus hajfestéket gyárt évente a legmagasabb minőségi sztenderdek alapján, melyet a fodrászok a világ 90 országában elfogadtak.”

Fabrizio Cattaneo - Tulajdonos, Beautynova Srl.


Fenntartható és környezettudatos termékek előállítására törekszünk, hiszen a huszonegyedik században ez az elvárható magatartás. Felelősen választunk partnereket, akik hasonlóan gondolkoznak.

„A G&P Cosmetics egy olyan vállalat, melynek legfontosabb filozófiája és küldetése a fenntarthatóság. Büszkék vagyunk arra az útra, amelyet választottunk, szívesen mutatjuk meg mindenkinek hogyan kombináljuk a társadalmi, etikai és környezeti kérdéseket az emberi jogokkal és fogyasztói igényekkel különböző tevékenységeink és elköteleződéseink révén. Olyan termékeket készítünk, amelyek egyszerre ötvözik a csúcstechnológiát, a magas minőséget és a tiszteletet a környezetünk iránt. Innovatív stratégiák felhasználásával folyamatosan új fejlesztési célokat tűzünk ki magunknak, hogy partnereink igényeit kiszolgálhassuk. Kiváló minőségű alapanyagokat és öko-tanúsítvánnyal rendelkező összetevőket használunk annak érdekében, hogy termékeink a lehető legmagasabb szabványoknak is megfeleljenek.”

Simona Piccinelli - Tulajdonos, G&P Cosmetics Srl.
Belföldi logisztikai partnerként a raktározáshoz és az árukezeléshez is kiváló szakértelemmel rendelkező,
a fenntarthatóságra odafigyelő ECO Magyarország Logisztikai Kft.-t (ECOLOG) választottuk.

Miért?


Mert magyar tulajdonú cég, amely komplex, teljeskörű logisztikai megoldások és szolgáltatások nyújtására képes nemcsak belföldön, hanem Közép-Kelet Európában is.

A beszállítók és alvállalkozók kiválasztásánál fontos szempontja, hogy azok a gyártás és az előállítás során környezetbarát technológiát alkalmazzanak, illetve környezetbarát alapanyagokat használjanak.

A 6000 m2 raktárterület és iroda egy modern, minden szakmai igényt kielégítő korszerű, digitális kamera és riasztórendszerrel, valamint 24 órás portaszolgálattal és távfelügyelettel ellátott logisztikai Parkban helyezkedik el a budapesti Liszt Ferenc repülőtér mellett.

Elhelyezkedése logisztikai szempontból kiváló: az M0-s, M3-as, M4-es és M5-ös autópályák közelében található.

Saját fuvarozó flottájuk mellett széleskörű alvállalkozói rendszerrel rendelkeznek, melynek köszönhetően minden méretű teherautó a rendelkezésükre áll, továbbá bármely szállítmányozási lehetőségre képes megoldást kínálni a legnagyobb szállítmányozó stratégiai partnerein keresztül. Előnyben részesítik a lehető legkisebb káros anyag kibocsátású járművek használatát.

A raktározási és adminisztratív folyamataiban minimalizálja a papírfelhasználást, a dokumentáció papírmentes és digitális. Az árukezelés vonalkód alapú, az árukészlet a fejlett e-nyilvántartási rendszerükben napi szinten nyomon követhető.

A csomagolóanyagok esetén a biológiailag lebomló vagy újrahasznosított anyagokat részesítik előnyben. A raktározás során a hulladékot szelektíven gyűjtik és erre szakosodott hulladékgyűjtő és -feldolgozó alvállalkozóinak adják át.
 
A Transzhungária kft. nagy hangsúlyt fektet a fenntartható szolgáltatás nyújtásra, melyek során előnyben részesítjük a környezetbarát anyagok, módszerek és gépjárművek alkalmazását.

Az elektromos autókat, targoncákat és egyéb raktári eszközöket, a biatorbágyi központunk tetejére telepített napelem rendszer segítségével töltjük, így csökkentve hálózati energia felhasználásunkat. A jövőben a napelemes rendszer energiatároló akkuval történő tovább fejlesztésére fogunk forrásokat biztosítani.

A Transzhungária kft. a logisztika szállításhoz kapcsolódóan tett környezettudatos lépéseket. Így például:
A Transzhungária Logisztika olyan személygépjármű flottával rendelkezik, ami a legkisebb mértékben terheli a környezetet, így a kollégáink a munkájukat elektromos személyautóval végzik
Raktári eszközeink is elektromos meghajtásúak
2022 őszén átvettük Magyarország első elektromos cserekonténer mozgató járművét.
Milyenek vagyunk mi?
Nyüzsgő-mozgó hyperaktív csapatunk saját maga is fákat ültet, és alapítványok segítségével fákat ültettetünk (Eden Reforestation), az óceánokból műanyag palack szemetet gyűjtetünk ki (Plastic Bank), mindezt mélyszegénységben élő emberek foglalkoztatásával, hogy családjuk napi megélhetését támogassuk.

Miért tesszük?
Mert csapatunkban szülők édesanyák és édesapák dolgoznak, gyermeket nevel(t)ünk, így gyerekbarátként felelősséget érzünk és vállalunk is a jövő generációjáért, a fiatalokért, stratégiánk: „Imperity goes green for the next generation!” Családbarát munkahelyet alkottunk magunknak, ahol korszerű digitális térben, legfőképpen home office-ból segítjük viszonteladó partnereink, fodrászaink és lakossági vásárlóink Imperity® termékekkel történő ellátását.