Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SZÉPSÉG TITKOK

Mitől vegán egy hajkozmetikum?

Mitől vegán egy hajkozmetikum?

2024. 03. 27. 08:36:03

A vegán hajkozmetikum olyan termék, amely nem tartalmaz állati eredetű összetevőket vagy állati eredetű hozzávalókat, mint pl. keratint, zsírokat, viaszt, kollagént, stb. Továbbá méz, vagy tejszármazék, stb., sincs benne, (amely ugyan állati eredetű, de emiatt egyetlen kisállatnak sem kellett elpusztulnia)

Növényi keratin

Növényi keratin

2024. 02. 21. 14:49:27

Ismerd meg a Fenntarthatóbb jövő egyik zálogát a hajkozmetikumokban! Örömmel szeretnénk megosztani veletek egy újabb hajkozmetikai csodát, amely a hajat egészségesebbé és szebbé varázsolja: a növényi keratint!

A szőlőmagolaj: a bogyóba zárt kincs - hajra, fejbőrre

A szőlőmagolaj: a bogyóba zárt kincs - hajra, fejbőrre

2023. 12. 12. 09:26:01
A természetgyógyászok szerint a szőlő legértékesebb alkotóeleme a szőlőmag, és pedig azért, mert abból préselhető ki hideg sajtolással a szőlőmagolaj. A szőlőmagolaj már a középkorban népszerű étkezési olaj volt, kozmetikai célokra is használták, továbbá a tradicionális népgyógyászatban is elterjedt mind külsőleges, mind belsőleges használata. Manapság minden tudatos táplálkozást követő ínyenc konyhában nagyra értékelik kellemes, telt gyümölcsös-, diós íze miatt.
PLEX FORMULA előnyös hatásai a hajra

PLEX FORMULA előnyös hatásai a hajra

2023. 11. 21. 09:04:57
A plex formulát csak néhány évvel ezelőtt fejlesztették ki USA-ban, de már egyből be is robbant a fodrászkozmetikai piacra, köszönhetően annak, hogy a hírességek egyből „lecsaptak” rá - és azóta is előszeretettel kérik fodrászuktól a plex kezeléseket és a plex tartalmú termékek használatát.
Körömvirág a tradicionális gyógynövény

Körömvirág a tradicionális gyógynövény

2023. 10. 11. 09:10:18

A hazánkban is jól ismert körömvirág a mediterrán vidékek őshonos növénye, Nyugat Ázsia és a Földközi tenger térségéből származik. Ez az élénk narancssárga színben pompázó egynyári növény a fészkesvirágúak családjába tartozik. Bár nem évelő, de ha magját elszórja, akkor minden évben kertünk dísze és házi patikánk hasznos eleme lehet.

Aloe Vera a csodanövény

Aloe Vera a csodanövény

2023. 09. 27. 09:18:58
Az aloe vera féltrópusi, Észak-Afrikából származó évelő növény. Ki ne ismerné ezt a pozsgás, zselés anyagot tartalmazó kaktusznak tűnő zöldet, ami igazából a liliomfélék családjába tartozik. Több mint 300 fajta aloe verát ismerünk a kicsi 2 cm-estől a nagy 120 cm-esig. Legismertebb és legelterjedtebb a fehér foltos Aloe Barbadensis Miller.
Napraforgó olaj

Napraforgó olaj

2023. 08. 17. 21:31:55

A napraforgóolajról - amit szinte minden háztartásban napi szinten használunk – nem is gondolnánk, hogy milyen kivételes értékű folyadékról van szó.

Zöld tea kivonat – a „zöld kincs”

Zöld tea kivonat – a „zöld kincs”

2023. 07. 04. 10:41:06

A zöld tea Kínából származik és Ázsiában a legnépszerűbb, bár napjainkban már nyugaton is közkedvelt kedvező élettani hatásai miatt. A növényt, melynek latin neve Camellia sinensis, Kelet-Ázsia hegyvidékén termesztik. Hatalmas örökzöld fa, de az ültetvényeken kicsi bokor nagyságúra vágják vissza.

Olívaolaj – a „folyékony arany”

Olívaolaj – a „folyékony arany”

2023. 06. 09. 09:15:05
A Homérosz által folyékony aranynak nevezett olívaolajat évezredeken keresztül nagy becsben tartották a különböző kultúrák, sőt, egyes népek egyenesen úgy vélték, hogy az az Istenek ajándéka.